Tweedehands hoogwerker: veilig werken

De tweedehands hoogwerkers van PMG Techniek zijn in uitstekende technische staat en bieden voor werken op hoogte een veilige methode, namelijk een mobiel en stabiel platform. Afhankelijk van het soort werk, kunnen verschillende soorten tweedehands hoogwerkers worden ingezet. PMG Techniek adviseert u graag over alle mogelijkheden van ons aanbod van gebruikte hoogwerkers. Wij vinden het belangrijk dat u veilig kunt werken met uw aangeschafte tweedehands hoogwerker en het volgen van een aantal richtlijnen is hierbij belangrijk.

Tref goede voorbereidingen bij het gebruik van de tweedehands hoogwerker

Goede voorbereidingen bij het gebruik van de tweedehands hoogwerker zijn belangrijk voor een veilig verloop van het werk. Voor werken op hoogte gelden namelijk zeer strenge regels en veiligheid moet dan ook altijd prioriteit nummer 1 zijn.

  • Bekijk ter plekke de situatie van de werkplek zorgvuldig en beoordeel of er specifieke risico’s of omstandigheden zijn waar rekening mee moet worden gehouden. 
  • Bepaal of de grootte van de werkbak van de tweedehands hoogwerker geschikt is voor de werksituatie. Kunnen de medewerkers het werk goed en handig bereiken vanuit de werkbak?
  • Moeten er nog andere voorzieningen worden getroffen? Denk bijvoorbeeld aan beschermingsmiddelen, bedrijfshulpverlening en de invloed op het verkeer en omstanders.
  • Spreek voor de start van de werkzaamheden de aanpak van het werk met de tweedehands hoogwerker uitgebreid door met alle betrokkenen. 

Controleer voor het werk de tweedehands hoogwerker 

De gebruikte hoogwerkers van PMG Techniek zijn altijd voorzien van een CE-markering en zijn recent gekeurd. Echter controleer altijd de hoogwerker op een aantal zaken vlak voor de start van de werkzaamheden met de tweedehands hoogwerker.

  • Zorg dat de handleiding van de tweedehands hoogwerker beschikbaar is voor de werknemers in de werkbak van de hoogwerker tijdens de werkzaamheden.
  • De bediening van elke tweedehands hoogwerker is weer net even verschillend dus loop dit vooraf door met de betrokken medewerkers.
  • Maak een vaste checklist die je bij de dagelijkse standaard controle na kunt lopen zoals bijvoorbeeld de werking van de noodknoppen en de bandenspanning van de tweedehands hoogwerker.

Werk zorgvuldig met de tweedehands hoogwerker

Haastig werken kan risico’s opleveren tijdens het werken met een hoogwerker. Zorg dan ook dat de situatie optimaal is, zodat de medewerkers aandachtsvol hun werk kunt uitoefenen.

  • Zorg ervoor dat er altijd één persoon op de grond aanwezig is, als er collega’s zich in de tweedehands hoogwerker bevinden. Dan is er altijd iemand op de grond aanwezig wanneer handelen tijdens een noodsituatie met de hoogwerker nodig is.
  • Houd de werklocatie op de grond én in de werkbak van de tweedehands hoogwerker altijd opgeruimd en schoon. Dan kan er niets in de weg liggen dat het werk kan beïnvloeden.
  • Staak het werk met de tweedehands hoogwerker als er ongunstige weersomstandigheden zijn gemeld of zich plotseling voordoen. Bespreek vooraf af hoe in zulke situaties gehandeld moet worden, zodat het werk veilig gestaakt kan worden.

Werken op hoogte met een hoogwerker is een veilige en verantwoorde werkwijze. De tweedehands hoogwerkers van PMG Techniek lenen zich hier uitstekend voor. Voor sommige werkzaamheden zijn specifieke tweedehands hoogwerkers nodig en wij adviseren u hier graag over. Bekijk ons aanbod van gebruikte hoogwerkers of neem met ons contact op.

 
PMG Techniek BV brengt Dorel op een effectieve en veilige manier naar een comfortabele hoogte toe.
 
 
Een paar jaar geleden hebben wij een Dino Hoogwerker bij PMG techniek gekocht, ook het onderhoud en de Jaarlijkse keuringen worden naar volle tevredenheid door PMG uitgevoerd.
 
 
Een organisatie met korte lijnen en een flexibele instelling.
 
 
Voor het onderhoud van regionale vliegtuigen heeft SAMCO Aircraft Maintenance drie hoogwerkers in gebruik. Wij zijn erg tevreden over de onderhoudsdiensten die PMG Techniek aan ons levert.
 
 
In 2008 de eerste hoogwerker gekocht.
2013 ook een tweede in gebruik genomen.
PMG Techniek dank voor de hoogstaande service!!