Ben je van plan om op de korte termijn een hoogwerker te kopen? Dan dien je voor jezelf of je organisatie een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. In dit artikel krijg je 5 tips bij de aanschaf van een hoogwerker.

Tip 1: kies de geschikte hoogwerker

Een hoogwerker kopen is een investering. Waar wil je de hoogwerker voor gebruiken? Wat voor eisen dient deze te hebben? Denk aan zaken zoals: hoogte, het terrein en wendbaarheid. Een veel gemaakte fout die we in de praktijk zien is dat alleen wordt gekeken naar de aanschafprijs.

Tip 2: let goed op het onderhoud

De aanschafprijs is en blijft belangrijk, maar kan een verkeerd beeld geven op het gebied van de kosten. Een hoogwerker kopen die een aantal jaren oud is? Let dan vooral op factoren die de prijs bepalen zoals: bouwjaar, type en het aantal draaiuren. Maar nog belangrijker is het onderhoud en de keuring van de hoogwerker. Een goed onderhouden hoogwerker is goedkoper in aanschaf en gaat vaak nog jaren mee.

Tip 3: kies een gecertificeerde partij met expertise

Bij PMG Techniek doen we niet alleen het onderhoud, maar zorgen we ook voor keuringen van allerlei soorten hoogwerkers. Alleen gespecialiseerde partijen met strenge eisen en certificeringen mogen deze werkzaamheden uitvoeren. Bij PMG Techniek weet u dus zeker dat u met een vakexpert te maken heeft met jarenlange ervaring. Het is dus vaak helemaal niet nodig om een nieuwe hoogwerker te kopen. PMG Techniek verkoopt alleen degelijke hoogwerkers die zijn gekeurd.

Daarnaast bieden we een hoge service als het gaat om herkeuringen en onderhoud. Indien u wenst voeren we de werkzaamheden uit bij u op locatie. Dit bespaart u transportkosten en kunt u na reparatie direct de werkzaamheden weer oppakken.


Wilt u een gebruikte hoogwerker kopen? Dan nodigen we u van harte uit bij PMG Techniek voor een kop koffie.


Tip 4: nieuwe hoogwerker kopen? Gebruikt is goedkoper

Een gebruikte hoogwerker kopen is goedkoper dan een nieuwe. Dit is echter alleen van toepassing als het onderhoud kwalitatief goed is uitgevoerd. PMG Techniek heeft eigen vakspecialisten op het gebied van onderhoud voor hoogwerkers. Een vak apart. Met een goed onderhouden hoogwerker van PMG heeft u minder last van storingen en slijtage. Een storing brengt reparatiekosten met zich mee. Maar nog belangrijker: uw bedrijfsprocessen die afhankelijk zijn van de hoogwerker komen stil te liggen.

Tip 5: hoogwerker bedienen? Alleen met certificaat!

Wilt u zelf de hoogwerker gaan bedienen? Of gaat uw personeel ermee aan de slag? Let erop dat de gebruiker voorzien is van een geldig hoogwerker certificaat. Het is wettelijk niet verplicht, maar wel zeer aan te aden. Een bedrijfsongeval is snel gebeurt en een verzekeraar betaald vaak alleen uit als u voldoet aan bepaalde verplichtingen.